SUMMERTOWN PORVOO

800 vuotta sitten perustettu Porvoo on toiseksi vanhin kaupunki Suomessa, ja sen pitkä historia on yhä nähtävissä ja tuntuu, kun kävelet viehättäviä katuja. Vuosisatojen ajan kaupunki on toiminut sekä kotona että inspiraation lähteenä monille suomalaisille taiteilijoille.

Helsingistä noin 50 km itään pääsee pääkaupungista Porvooseen höyrylaivalla kesällä. Vaikka Porvoo ei ole aivan rannikkokaupunki, se on yhteydessä Suomenlahdelle Porvoonjoella. Joen virtaa kaupungin läpi ohi Porvoon tunnetuimpia maamerkkejä: sen punaisia ​​rantoja. Alun perin rantalot maalattiin punaiseksi Ruotsin kuninkaan Kustaa III: n saapumisen kunniaksi.

Historiallisesti Porvoo on ollut tärkeä kauppakeskus, ja rantataloita käytettiin kerran tavaroiden ja tuotteiden varastointiin, kuten eksoottisiin herkkuihin kaukana olevista maista.

 

Ekudden-luontopolku

Ekkuddenin 1,5 kilometrin pitkä luontopolku sijaitsee luonnonsuojelualueella, joka on hieman yli kaksi kilometriä etelään kaupungin keskustasta. Polku alkaa Tarkkisen pelikentältä. Se jatkuu kentän yli kohti upeita tammi- ja kalkkipuita. Reitti kulkee suojeltujen luiden ja sekaisten metsien välillä kivisen rannan ja kenttien välillä.

Polun varrella on ilmoitustaulut, jotka tarjoavat tietoa kasvillisuudesta ja villieläimistä sekä lintutornista, jossa voit seurata niitty- ja ruoko-lintuja. Ilmoitustaulut ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Maasto polkua pitkin on helppoa. Vaimennusalueilla on puupalkkikäytäviä helpottamaan ylittämistä. Suojelualueet on suojeltava suojelusäädöillä ja -säädöksillä

Tarjoamme risteilyjä 1FriendShip Cruises

tunnin ja 90 minuutin kestoisen alamäkeen kohti kaunista saaristoa. Aluksella on kahvila, wc ja aurinkoterassi. Voimme majoittaa jopa 70 henkilöä, joista 20 on aurinkotuoleja. Myös peruskursseja edulliseen hintaan.

Gammelbackan luontopolku

Gammelbackan luontopolku sijaitsee metsäalueella Gammelbackan ja Hamarin välissä, ja se on tarkoitettu ulkokäyttöön.

Polku on noin kilometriä, ja se alkaa seurakunnan keskuskeskuksesta.
Luontopolun yhteydessä on myös lyhyempi puulaji-polku, joka kulkee lähellä vanhaa kartanoa.
Puulajilehdessä on ilmoitustauluita, joiden puitteissa on merkittyjä kasveja ja puulajeja.

Hasselholmenin luontopolku

Hasselholmenin luontopolku sijaitsee kaupungin ulkouima-alueella. Kaupungin keskustaan kulkevat Sannainen pitkin tiestä noin 14 kilometriä päästäkseen sinne. Ulkoilualueella ei ole linja-autoja, joten sinun on päästävä sinne omalla kuljetuksella. Kesällä voit päästä alueelle veneellä Veckjärven varrella Lake Staffasin puolella.

Polku lähtee parkkipaikalta lähellä kesäkioskettia ja rantaa.

Polku on noin 1,5 kilometriä pitkä ja kulkee kauniin ja monipuolisen kasvillisuuden suojelualueen läpi.
Reitin varrella on joitain ilmoitustauluja suomeksi ja ruotsiksi, joihin sisältyy kalkin ja pähkinänkuoren alueen kuvauksia.
Maasto polkua pitkin on helppoa. Reitti on merkitty oransseilla pisteillä ja kaistoilla maastossa.
Suojelualueet on suojeltava suojelusäädöillä ja -säädöksillä.

Super Kylmähoito

Tunne suuri haukka Haikon kartanossa! Kuinka -120 degress Centigrade tuntuu? Tule ja kokeile tätä äärimmäistä kokemusta! Kylmäkäsittelyllä on pitkä historia, ja sitä on käytetty vuosisatojen ajan kipujen vapauttamiseksi. Kylmähoitoa käytetään edelleen turvotuksen ja kipujen helpottamiseksi. Sitä on alun perin käytetty kivunlievitykseen ja reumasairauksien hoitoon.

 

Lyhyt historia Porvoosta

13. vuosisadalla

Alue, jossa Porvoo nykyään sijaitsee, on ensin asuttu ruotsalaisten uudisasukkaiden saapumiseen.

1380

Keskiajalla perustettiin Suomessa kuusi kaupunkia. Porvoo oli Uudenmaan rannikolla yksi niistä; sille myönnettiin Town Charter noin 1380.

16. vuosisata

Tanskalaiset merirosvot tuhoavat kaupunkia ja 25-vuotisen Venäjän-ruotsalaisen sodan aikana venäläiset polttavat kaupungit – ei vain kerran vaan kahdesti!

1800-luku

Suomi liitetään Venäjälle Venäjän autonomisena suurruhtinaskuntana. Porvoon ruokavalio tapahtuu maaliskuussa 1809. Kaikki Porvoon kokoontumisrakennusten ruokavalio ja talon, jossa majoitetaan Venäjän keisari ja hänen seurueensa, voidaan nähdä vielä tänään.

1840

Uuden naapuruston rakennushanke, Empire-tyylinen alue, alkaa Venäjän hallinnon alla. Se oli ensimmäinen hanke laajentamaan merkittävästi kaupungin aluetta keskiajalta lähtien ja muuttanut ratkaisumallia.

1990

Porvoon kaupunki ja ympäröivä Porvoon maalaiskunta ovat fuusioituneet 1.1.1997. Yhdistymistä on keskusteltu pitkään sekä virallisesti että epävirallisesti. Uusi kunta nimetään Porvoon kaupungiksi.

2000-luvulla

Aleksanterinkadun sali on valmistunut ja Taidetehtaan kulttuuri- ja kongressikeskus avautuu. Porvoonjoen länsirannan kehitysprojekti alkaa. Maanantaiaamuna keväällä 2006 Porvoon kansa herää paljaalle kauhistuneelle uutiselle: Porvoon tuomiokirkko on taas palanut. Kirkko uudistetaan uudistustöiden jälkeen marraskuussa 2008.

 

 

Ohje

Kuulemme usein samat kysymykset ja kyselyt, joten olemme keränneet vastauksia näihin usein kysyttyihin kysymyksiin. Toivomme, että he ovat avuksi Porvoon vierailun aikana!

Olemme juuri saapuneet Porvooseen autolla. Mistä voimme pysäköidä maksutta?

Vanhankaupungin läheisyydessä on kadunpuoleinen pysäköintialue Kirkkotorikadun katedraalilla. Huomaa, että neliöllä voit pysäköidä kolme tuntia pysäköintilevyllä. Voit myös pysäköidä autosi maksutta Empire-tyylisellä alueella Aleksanterinkadun eteläpuolella.

Talvella on ilmainen pysäköintimahdollisuus Vanhankaupungin laidalle Näsinmäen puolella Porvoonjokin länsipuolella. Pääset sinne kääntämällä Vanha Helsingintietä Läntisestä Mannerheiminväylästä. Parkkipaikka on oikealla puolella Vanha Helsingintien päällä, ennen joen ylittävää siltaa. Huomaa, että kesällä tämä pysäköintialue on vain valmentajille. Löydät muita pysäköintipaikkoja valmentajille kartalla.

Porvoossa on myös monia pysäköintialueita, joissa voi pysäköidä yhden tai neljän tunnin ajan pysäköintilevyllä. Tämä on lakisääteinen sininen muovinen merkki, joka osoittaa pysäköintiajan. Aseta se näkyvälle paikalle tuulilasin sisällä ja kiertää levyä siten, että nuoli osoittaa seuraavalle puolen tunnin ajan, riippuen siitä, mikä aika on lähin. Paikkoja, joissa pysäköintilevyjä voidaan käyttää, näytetään liikennemerkillä. Levyt maksoivat 2-3 euroa, ja ne voidaan ostaa hyvin varustetuista myymälöistä, kioskeista ja huoltoasemilta.

Pysäköintipaikkoja löytyy vanhasta Porvoosta Rihkamatoriin, kaupungin keskustassa, joen rannalla ja taidetehtaalla. Porvoossa pysäköintimaksu on 2 € / h maanantaista perjantaihin klo 8-18 ja lauantaisin klo 9-15. Kauppakeskuksissa Kauppakeskus Lundi ja Citymarketissa sekä Taidetehtaalla on myös maanalainen pysäköintimahdollisuus.

Näet pysäköintipaikoista merkkeiltä, ​​ovatko ne ilmaisia ​​vai pysäköintimaksuja.

Lippu jätettiin auton tuulilasiin, kun se oli pysäköity. Mitä se tarkoittaa?

Sinulle on myönnetty 50 euron sakko, jolla voit pysäköidä väärin tai ylittää pysäköintisi. Sakon voi maksaa Kompassin palvelukeskuksessa osoitteessa Rihkamatori B vanhan Porvoon reunalla. Voit myös maksaa pankissa tai Internetissä.

Olen Porvoossa muutaman tunnin ajan. Mitä minun pitäisi tehdä ja nähdä loman aikana?

Porvoo on tunnettu vanhastakaupungistaan ​​ja kulttuurista elämää. Vanha porvoo, jossa on mukulakivikatuja ja vanhoja puurakennuksia, on monia nähtävyyksiä. Suosituimmat nähtävyydet Vanhassakaupungissa ovat katedraali, puna-maalatut jokivarren varastot, pienet kaupat ja putiikit sekä monet ravintolat ja kahvilat, joista jokaisella on erityinen tunnelma. Museot ja taidegalleriat ovat myös vierailun arvoisia. Vanhassa Porvoossa muutaman tunnin kävelykierros vie sinut kaikkiin näihin nähtävyyksiin.

Keskuksen tunnetuin nähtävyys on Suomen kansallisen runoilija Johan Ludvig Runebergin koti Empire-tyylisessä Porvoon kaupunginosassa. Tämä on kotimuseo, jossa kaikki on pidetty sellaisena kuin se oli niinä päivinä, jolloin Runebergin perhe asui siellä. Lähellä Runebergin kotia on myös Walter Runebergin veistosmuseo. Kulttuuritalo Grand on Market Square tarjoaa kulttuurinhakuja erilaisten tapahtumien valikosta, joka sopii kaikille lapsilta isoisiksi pojiksi. Kaupungin keskusta-alueella voit myös nauttia kauniista puistoista ja kävellä joen varrella, joka ihailla joen kohtausta, puhumattakaan ostoksista kaupungin keskustassa ja Lundin ostoskeskuksessa.

Keväällä 2012 avattu Taidetehdas ja sen ympäristö ovat mielenkiintoinen uusi paikka Porvoossa. Täällä voit käydä taidenäyttelyissä, konserteissa, elokuvissa, shopissa trendikkäissä putiikeissa ja myös erinomaisen aterian. Taidetehdas sijaitsee Porvoonjoki-joen länsipuolella Aleksanterinkadun silta lähellä kaupungin keskustaa. Porvoon kaupungin matkailutoimisto sijaitsee myös Taidetehtaalla.

Jos sinulla on hieman enemmän aikaa viettää Porvoossa, kannattaa nähdä Porvoon saaristo. Saaristo tarjoaa monia mahdollisuuksia aktiivisille lomailijoille, mutta toiset myös nauttivat saaren ilmapiiristä ja nähtävyyksistä. Pellinki-messuilla voi esimerkiksi käydä museoissa, taidenäyttelyssä, käydä kävellä, kalastaa tai ostaa paikallisia tuotteita kesämarkkinoilla. Kesällä Söderskärin majakka ja Klovharun ovat myös suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Kesällä näet saariston ottamalla joen tai lounasristeilyn. Risteilyt lähtevät Porvoon joen rannalta matkustajasatamasta. m / s J. L. Runeberg ja Royal Line myös risteilevät lähes päivittäin Helsingin ja Porvoon välillä.

Myös talvella on paljon tekemistä Porvoossa. Vuoden ympäri avoinna olevien nähtävyyksien lisäksi erilaisia ​​tapahtumia voi käydä talviurheilussa Porvoossa. Lähellä kaupungin keskustaa on hiihtokeskus, jossa on viisi valaistu rinteessä, jossa voit myös vuokrata suksia.

Kuulen, että Porvoolla on kaunis saaristo. Mikä on helpoin tapa päästä sinne?

On totta, että Porvoolla on erittäin kaunis saaristo, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen! Helpoin tapa päästä sinne on oma tai vuokrattu auto tai vene. Porvooseen ja saaristoon mahtuu muutamia päiviä vuorokausina – iltapäivällä saaristoon pääsee aamulla Porvoon keskustaan. Linja-aikataulut löytyvät tarkemmin Matkahuollolta.

Olen huomannut, että on olemassa merkkejä kahdella eri kielellä. Yksi on suomalainen, mutta mikä on toinen?

Suomessa on kaksi virallista kieltä: suomi ja ruotsi. Yli 30 prosenttia Porvoon asukkaista puhuu suomea äidinkielellään, joten molempia kieliä käytetään täällä.

Haluan kokeilla jotain Porvoon erikoisuutta. Mitä sinä suosittelet?

Ehkä tunnetuimpia Porvoon erikoisuuksia ovat Runebergin kakut ja Brunbergin suklaat ja makeiset. Kansalliselta runoilijalta Johan Ludvig Runebergiltä nimetty kakkuja syödään runoilijan syntymäpäivällä helmikuun 5. päivänä, mutta Porvoossa voit kokeilla niitä kahviloissa ympäri vuoden. Vanhassa kaupungissa esimerkiksi Café Helmi ja Café Fanny tarjoavat Runebergin kakkuja.

Brunbergin suklaatehdas on tehnyt suklaata ja makeisia Porvoossa vuodesta 1871. Ihmiset tulevat ympäri maailmaa maistelemaan Brunbergin suklaakuppuja, tryffeleitä, lakritsia ja muita makeisia. Yhtiöllä on kaksi kauppaa, yksi vanhassa Porvoossa Välikatu-kadulla ja toinen Teollisuustie-tien suklaatehtaalla Tarmolassa. Molemmilla myymälöillä on samat tuotteet ja hinnat.

Porvoon meren läheisyys on antanut omat merkkinsä ruokaan. Eri kalaastioita, silliä ja lohta ovat suosikkeja Porvoon asukkaiden keskuudessa. Monet paikalliset ravintolat tarjoavat ruokia paikallisista ainesosista. Voit myös ostaa paikallisesti tuotettuja tuotteita Vanhasta Porvoosta.

Kuinka kauan kaupat, ravintolat ja nähtävyydet ovat yleensä auki Porvoossa?

Vanhassa Porvoossa sijaitsevat kaupat ja putiikit ovat yleensä avoinna arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-15. Kesäkaudella ja jouluna kaupoissa on aukioloaikoja. Kaupunkikaupat ja tavaratalot ovat yleensä avoinna klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-16. Joissakin kaupoissa voi olla pitempi aukioloaika. Art Factory -ostoskeskuksen kaupat ovat avoinna arkisin klo 10-20, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin kello 12-16. Huomaa, että aukioloajat voivat vaihdella myymälästä riippuen. On syytä tarkistaa suoraan myymälästä, jonka haluat käydä, aukioloaikoja. Voit lukea lisää ostoksista Porvoossa täältä.

Ravintolat ovat avoinna noin klo 22.00. Lounasravintolat ja kahvilat yleensä sulkeutuvat aiemmin klo 17-16. Voit kuitenkin tilata kahvia iltaisin monissa ravintoloissa. Baarit, pubit ja yökerhot ovat avoinna klo 2.00 asti.

Porvoon nähtävyydet ovat yleensä avoinna klo 16 asti. Lisätietoja aukioloaikoista katso tästä.

Mistä löydän ilmaisia ​​karttoja ja esitteitä?

Porvoon kaupungin matkailutoimistossa on ilmaisia ​​karttoja ja esitteitä Porvoon teemoista, mutta löydät niitä myös useissa hotelleissa, vierastaloissa, kahviloissa, ravintoloissa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja muissa kaupungeissa sijaitsevissa matkailutoimistoissa. Voit myös tilata esitteitä ja karttoja etukäteen suoraan matkailutoimistosta. Kaikki Porvoon kaupungin matkailutoimiston kartat ja esitteet ovat ilmaisia.

Mistä löydän julkisen WC: n?

Vanhassa Porvoossa on julkisia WC-osoitteita osoitteessa Rihkamakatu 4. Lisäksi Lundin kauppakeskuksessa ja Taidetehtaalla on WC yleisölle. Suomessa yleiset käymälät ovat usein kolikoilla toimivat.

Haluan päästä Internetiin. Mistä voin käyttää langatonta yhteyttä tai tietokonetta?

Vanhassa Porvoossa löydät langattomia yhteyksiä joissakin kahviloissa ja ravintoloissa, esimerkiksi Roastery ja Old Town Public House. Lisäksi Taidetehtaalla on langaton lähiverkko, joka palvelee koko taidetehtaan alueella.

Taidetehtaalla ja Porvoon pääkirjastossa on tietokoneita yleiseen käyttöön.

Haluan kokeilla suomalaista saunaa. Onko Porvoossa julkisia saunoja?

Yksityishenkilöillä voi olla saunan uima-altaalla tai Haikon kartanon kylpylässä. Useimmissa hotelleissa on myös saunoja vieraiden käyttöön. Ryhmät voivat varata eri yritysten saunatiloja omaan käyttöönsä.

Mistä voin ostaa alkoholijuomia Porvoossa?

Suomessa myydään vain oluita myymälöissä ja supermarketeissa. Muita alkoholijuomia myydään Alkossa. Porvoolla on kaksi näistä. Yksi on Porvoonjoki-joen länsipuolella Näsi S-Market osoitteessa Aleksanterinkaari 1 ja toinen on Tarmolan kaupungin itäpuolella K-Supermarket osoitteessa Asentajantie 1. Aukioloajat tässä.

Haluan soittaa kotiin, mutta en voi saada yhteyttä tänne. Kuinka soittaa ulkomaille?

Voit ostaa matkapuhelimen yhteyden R-kioskeilta, ja lataat matkapuhelimesi haluamasi puhelun ajan. Yhteyden aloittamiseksi tarvitset käynnistyspaketin. Nämä ovat saatavilla eri hinnoin, riippuen operaattorista. Paketti sisältää SIM-kortin ja puhelinnumeron sekä tarvittavat PIN- ja PUK-koodit. Yhteys on käyttövalmis, kun olet asettanut SIM-kortin ja näppäillyt koodit pyydettäessä. Voit korottaa puheluasi R-kioskeilla.

Suomessa ei ole käytössä yleisiä puhelinlaitteita.

Porvoon matka on loppumassa. Miten pääsen takaisin Helsinkiin tai lentokentälle julkisilla kulkuvälineillä?

Porvoosta pääsee Helsinkiin bussilla alle tunnissa. Bussit kulkevat Porvoon ja Helsingin välillä jopa 157 kertaa päivässä ympäri vuorokauden. Tarkemmat aikataulut löytyvät Matkahuollolta. Porvoon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman aikataulut löytyvät samasta osoitteesta. Kesällä voit myös lähteä Porvoosta Helsingistä veneellä